söndag 11 oktober 2009

Dag #50 & 51

Igår var en riktig tråååååååkdag. Tråkigt, tråkigt, tråkigt, tråkigt och återigen tråkigt. Spackla, slipa, spackla, slipa och till sista torka av. Det syns ju sjutton inte ett dugg vad man pysslar med. Och det tar ändå sån tid. Bytte ut några elrör från -64 till flexirör anno 2009. Kändes i och för sig som ett lyft, även om det trots detta kommer krävas nån typ av list där lampkabeln har blivit infräst i taket. Tyvärr var det inte möjligt att fräsa in den längre, för då hade hela övervåningens spånlager hamnat innanför min tröja. Nu räckte det med halva. Ytterligare en tub med latexfog trycktes in på de tre ställen jag var och pillade på, samt en hel del spackel. Resultatet blev hyfsat.



I vardagsrummet, där jag tog bort eldragningen helt, blir det nog riktigt bra till slut. Lite svårt att avgöra idag eftersom spacklet inte hade torkat klart när vi började måla så vi fick lämna en sträng omålat just där.



Målning ja. Det är visserligen inte så himla kul, men man ser ändå att det blir resultat. Så på sitt sätt är det ju småroligt. Två personer gick och målade med pensel i springorna och jag gick efter med roller och körde klart brädorna. Det gick fort och dessutom gick det åt otroligt mycket färg. En liter skulle räcka till 8 m2, men vi gjorde slut på sex liter färg på ynka 40 m2. Färgaffären måste ha räknat snett, för tanken var att vi skulle köpt färg för båda målningarna.



I morgon får jag dra iväg till dem och införskaffa lite mer. Ska köpa någon typ av brun nyans till köket också - K köpte den ljusa väggfärgen samtidigt med takfärgen, men vi har kommit fram till att vi ska måla listerna, samt ej icke införskaffade hyllor, i en mörkare färg för att bryta av det annars väldigt vita köket.

K spacklade i köket igår, vilket nog var tur, för det visade sig att väggarna inte var det minsta släta och att tapeten dessutom spruckit på flertalet ställen. Och att den föregående ägaren lappat i tapeten med 2x4 mm stora (små?) bitar på vissa ställen. Det har uppenbarligen räckt eftersom vi inte noterat detta förrän nu. Men det bättrar inte direkt på föregående ägares samlade betyg om vi säger så.


1 kommentar:

k sa...

känns ju bra att man är omnämnd som en del i "två personer" medan det var "JAG" som rollade taket...