söndag 18 oktober 2009

Dag #58

I veckan har det varit fullt upp. Förutom att vi hade mässa på jobbet i torsdags, med en arbetsdag från 8-22, så har vi även hunnit med att renovera en hel del.

Veckan började med att jag påbörjade målningen i köket. Två av fyra väggar målades två gånger. K hade ju redan spacklat iordning så det var bara att köra på. Jag målade med pensel, vilket inte godkändes fullt ut av K, så vi kommer rolla en extra gång för att få ytan helt slät. Men annars blev det jättebra och ett lyft för köket. Den gamla mörkgrå, skadade tapeten är nu istället en ljus vit/grå (linne säger färghandeln att kulören heter) och listerna kommer bli en ganska mörk brun variant.


Från början var tanken att inte renovera speciellt mycket i köket, både golv, skåpsluckor, väggar, fönster, tak, ja, allt är egentligen i behov av ett utbyte eller en uppfräschning. Dock så var det i varje fall i så pass gott skick att vi kunde tänka oss att leva med det. Nu blev det ändå mer än vad som var planerat. Efter att ha målat väggarna och börjat med listerna inser vi att taket måste göras något åt. Det kommer helt enkelt inte passa nåt vidare att ha obehandlat trä, det blir för gult mot de vita väggarna. Suck. 100% av de röstberättigade i hushållet beslutade att vi måste måla taket. Inte mycket att göra åt det, det kommer bli till det bättre i slutändan. Det kommer bli bättre i slutändan. Det kommer bli bättre i slutändan. Det kommer ...

Målningen har pågått under hela veckan, lite här, lite där. Det blir utspritt när man håller på och jobbar också. Frågan är om tidsplanen kommer hålla ...

Igår och idag gick vi på tapeterna i de andra rummen. När jag inspekterade valvet i vardagsrummet, så såg det ut som att det var cirka fyra lager tapet lappat på varandra. Då tyckte jag det verkade smartast att dra loss dessa, för att inte riskera att någon av dem lossnar när vi sätter fast nästa lager. Det visade sig snart att det nog bara var vid just valvet som det fanns så många lager tapet. Så efter att ha rensat en vägg helt och hållet, tröttnade jag. Och då var det faktiskt mamma som hade rensat mest. Det är så sjukt tråkigt att ta bort tapet så jag vet inte vad. Det är så att man helt tappar sugen på att leva.

På vissa delar av väggarna lossnade tapeterna väldigt enkelt, så vi gick ändå över allt och petade och drog lite. F gillade detta, frågan är om vi kan övertyga honom om att det bara är nu man får dra i tapeterna, och när de nya är uppe så är det AJ-AJ. Hmm. Vi får se.



Idag kommer pappa hit igen, han ska fixa fönstrena invändigt (sadling, lister) eftersom han dömde ut dem som redan satt där. Den som ger sig in i leken. Sen kommer min mormor hit för inspektion, så det gäller att fixa iordning snarast.

Inga kommentarer: