tisdag 6 oktober 2009

Dag #46

Gårdagen gick över förväntan. Ett helt nytt golv, två stycken lagade och en rejäl regel flyttad. Och så blev det så bra också! Och gick fort. Men, som jag sa till E & D, det är väl klart att det går fortare än när jag gör det själv, de var ju två. Nåt annat kan det absolut inte bero på.

Utbygget:



Finns väl inte så mycket att säga här egentligen, förutom att det blev jättefint. Drog en el-slang i isoleringen igår och det kryper upp precis under eluttaget, precis som tänkt. Under elementet gick inte att spika fast sista brädan, så jag får väl höra med svärfar hur vi ska lösa det. Antingen genom att ta bort elementet och spika fast brädan längst ut, där golvlisten ska sitta, eller också drar vi bara i en skruv utanför elementet. Vi får se. Det tog halva dagen för snickaren att lägga detta golvet, men då ingick att välja ut rätt brädor ur den stora högen.

Lekrummet (före-bild):


En bräda (mot köket) fick sparas, eftersom den gick in flera centimeter under väggen. Vi visste att väggen hade flyttats, så det kom väl inte som en jättestor överraskning. Blev ändå ett gott resultat. Sista brädan fick skruvas fast, för att få ordentlig bäring och inte riskera att hoppa ur på grund av att det inte gick att lägga den i spont. Får ta och klämma i lite sågspån och lim och se om det går att jämna till något. Det kommer bli märken, men jämfört med det gamla trasiga golvet är det nya en fröjd för ögat. Eftersom vi inte ville ta bort garderoben så blir det lite svikt precis intill kanten av den, men det känns inte speciellt troligt att man kommer gå just där heller.

Vardagsrummet (Före-bild):

Flyttet av regeln jämte spisen blev precis ett sådant lyft som vi hade hoppats. Jag är hur nöjd som helst. Att snickaren inte var lika nöjd, eftersom han sågade lite snett med tigersågen, gör mig ingenting. Det blir snarare lite charmigt, om det ens kommer märkas i slutändan. Det viktiga är att spisen syns tydligt när man kommer in i rummet från köket sett. Att sedan den avsågade delen av regeln passade utmärkt på andra sidan skadade inte heller. Bara lite spånskiva mellan spisen och regeln kvar att gömma undan (eller ta bort).

Golvet i sig blev också det hur bra som helst. Sista brädan fick kapas av 0,5 centimeter så det var nästan perfekt passform på det hela.

Känns skönt att vi är så pass klara med förändringar nu. Några väggar ska reglas upp, men det är inte mer bråttom än att vi kan avsluta arbetet med taken och sedan måla dem snart. Kanske till helgen redan. Efter det är det tid att slänga ut plastmattan och börja vänja sig vid att ha trägolv under fötterna. Kommer nog ta några veckor till innan vi börjar slipa dem, men det känns inte jättelångt bort nu.

Det enda som inte är helt löst än, är skarven i trapprummet, glömde fråga snickarna hur vi skulle lösa det, men det ordnar sig nog i slutändan. Det brukar göra det.

Inga kommentarer: