onsdag 26 augusti 2009

Dag #04

Idag gick vi rakt in i demoleringsfasen.


Plan: Om garderoben försvinner, så kommer trappan att öppnas upp och bli något man uppmärksammar, istället för som det är nu, då trappen mer känns som ett nödvändigt ont. Alltså, bort med hela garderoben. Målet är väl att den ska se ut något åt det här hållet. I varje fall färgmässigt. Vi får se hur det blir i slutändan (och hur lång tid det tar).

Mycket spik blev det till att dra ut. Spånskivor, masonit och 1x4-brädor i mängder. Rejält spikat. Men med gårdagens inköp av kofot, knäskydd och arbetshandskar som ett ess i bakfickan, hade garderoben inte mycket att sätta emot. Fast den var seg, det tog från cirka klockan tio till klockan tre innan vi var klara. Men bra blev det.


Killen i mitten på sista bilden är något skeptiskt, eftersom jag tagit bort hans fina gömställe. Fast samtidigt ganska fascinerad tror jag.

Känns som att rivningen gick över förväntan, vi stötte inte på några speciellt tuffa utmaningar eller något som satte oss i sank. Det är klart, väggen försökte göra motstånd, men jag hade i varje fall skor på mig.

Ikväll tar vi ner taket i sista rummet och spanar in golvet om vi hinner.

Inga kommentarer: