fredag 28 augusti 2009

Dag #05 & 06

Lekrummet sanerades från spånskivor, plastmattor och masonit. Första hälften av golvet som visade sig såg bra ut, om än med väldigt mycket småspik och nubb från tidigare matta (innan -64). Frågan är om alla dessa kommer att gå att dra ut, eller om vi får försänka dem. Har inte hunnit börja titta på detta ännu. Men det är betydligt fler kvar i golvet än det var i vardagsrummet, så det är inget jag ser framemot.


Hela taket och halva golvet hanns med dag #05. Dag #06 tog vi upp resten av golvet och körde iväg det vi hittills tagit upp/ner/bort till soptippen. En släpkärra med spånskivor, masonit och kasserade brädor. Säkerligen endast första trippen till tippen.

Någon hade lagt ett flertal urklipp ur GP under masoniten, över springorna från det ställe där en kakelugn tidigare stått. Dessa var daterade den sista oktober 1964, vilket betyder att renoveringen det året sträckte sig (minst) från maj till oktober. Verkar som att de höll på ett bra tag. Kanske inte så konstigt att det tog tid, vi märkte idag att de hade flyttat ytterligare en vägg - den in till köket. Ännu en skarv att lösa. Som tur är så ser denna lite bättre ut än den i trappan, så det kanske räcker med mycket sandpapper ...


Golvet i änden av rummet, in mot köket, är lite väl slitet. Känns som att vi får leta reda på nya brädor att byta ut dessa mot. En kollega nämnde att man antagligen kan behandla dem så att de ser äldre ut än vad de egentligen är. Får kolla in detta närmre.

Inga kommentarer: