torsdag 24 september 2009

Dag #34

Nu är innerväggarna i utbygget klara för att få lite gips på sig. Satte under dagen tillbaks råsponten på dem, så nu ser det nästan ut som ett vanligt rum igen. Lillebror kom hit idag igen och hjälpte till med att skrapa taket i vardagsrummet, så nu är det klart också. Nästa steg på listan är nu att köpa lite mer latexfog och göra färdigt alla sprickorna. Sen är det spackling, slipning, spackling igen och en avslutande slipning kvar innan det är dags att köpa färg och börja lassa på den. Så gott som klart helt enkelt. Lite "bara" kvar.

Känns som att flyttet av dörren, som i och för sig blev jättebra och ett lyft för rummet (och altanen), inte har rört renoveringen i rätt riktning. Som att vi fortfarande står kvar och stampar utan att ha rört oss nåt framåt. Men nu när J skrapade klart taken (tack för det) så känns det redan mycket bättre. Äntligen känns det som att tidplanen (innan jul) är rimlig igen.

Lärda läxor hittills:
  • Isolera inte barärmad.
  • Isolera inte barärmad två dagar i rad.
  • När man reglar upp en vägg är det lämpligt att ha en regel efter golvet. Det blir lättare att spika fast sponten då.
  • När man sätter in fönster är det lämpligt att ha några små klossar/kilar under. Inte för att det är lättare att få fönstret i våg/lod då (det går ändå), men för att det blir mycket lättare att isolera när man har 2+ mm springa, jämfört med <0,01 mm
  • Spika råspontbrädorna i sponten, så slipper du pappas pikar.
I övrigt så hoppas vi på uppehåll en dag eller så (gärna mycket blåst), att reglarna på utsidan torkar ut och det går att sätta tillbaks panelen. Håll tummarna.

Inga kommentarer: