onsdag 16 september 2009

Dag #26

Har åkt på nån dryg förkylning. Känns inte som att jag orkar nånting alls. Tog ner innerdelen av väggen i utbygget idag. Behöver nog ställa dit lite nya reglar ifall nåt skulle vara bärande. Behöver dock ta upp golvet för att mäta till, men det verkar som att de reglar som står där nu står rakt på grunden. Uppe i taknivå ligger det en regel på tvären som jag inte riktigt vet om den gör nåt vettigt, men den kan gott få ligga kvar. Hörnreglarna, som jag antar bär upp utbygget, står för sig och håller inte upp den regeln i taknivå, men det är väl dumt att chansa på att den kan tas bort helt.



Taket sitter dock inte fast i den regeln som ligger överst. Längst in har man struntat i att spika, så när jag bände lite där så lyfte hela takbrädan. Detsamma gällde för sponten man satt fast på väggen. Eftersom reglarna stod rakt på grunden, ca 15 cm under golvnivå, hade man bara slagit på en liten 1 cm list som spikats ner i golvet och som vissa spontbrädor sedan fästs i. Det var ju i varje fall enkelt att ta bort.



Här är en härlig ritning på hur det ser ut. Upptäckte det där med hörnreglarna efter ritningen, så den är inte helt korrekt, men nära nog.

Inga kommentarer: